Ευαγγελία Παπαδάκη

Sofia Avatar

Email: lina_papadaki@yahoo.com

Η Λίνα Παπαδάκη έκανε τις προπτυχιακές σπουδές της στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη συνέχεια, προχώρησε σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Department of Philosophy του University of Sheffield. Στη διδακτορική της διατριβή ασχολήθηκε με το φαινόμενο της σεξουαλικής αντικειμενοποίησης, υπό το πρίσμα του φιλοσόφου Immanuel Kant και των φεμινιστριών Catharine MacKinnon, Andrea Dworkin και Martha Nussbaum.
Έχει διδάξει φιλοσοφία στα Department of Philosophy, University of Sheffield και Birkbeck College, University of London. Σήμερα, είναι επίκουρη καθηγήτρια φιλοσοφίας στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν στα πεδία της της ηθική φιλοσοφίας, της βιοηθικής και της φιλοσοφίας του φεμινισμού. Έχει δημοσιεύσει μια μονογραφία, Ζητήματα Ηθικής Φιλοσοφίας και Βιοηθικής: Καντιανές Προσεγγίσεις, η οποία έχει κυκλοφορήσει και στα Αγγλικά με τον τίτλο Kantian Perspectives on Issues in Ethics and Bioethics. Επιπλέον, έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε διεθνή φιλοσοφικά περιοδικά, λήμματα σε φιλοσοφικές εγκυκλοπαίδειες και βιβλιοκριτικές. Οι δημοσιεύσεις αυτές αφορούν στην ηθική φιλοσοφία του Καντ και τις απόψεις του για την σεξουαλικότητα και τον γάμο, το ζήτημα του θανάτου και της αυτοκτονίας στη φιλοσοφία του Σοπενχάουερ και των Επικουρείων, το ζήτημα της ευθανασίας, της δωρεάς και πώλησης οργάνων, της πορνείας, της πορνογραφίας, της σεξουαλικής αντικειμενοποίησης και της άμβλωσης.
Δείτε το αναλυτικό βιογραφικό εδώ