Εύα Αναστασιάδη

Profile

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Ρέθυμνο. Είμαι στο τέταρτο έτος φοίτησης στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και είμαι μέλος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του από το καλοκαίρι του 2020.

Εκπαίδευση:
Πήρα το απολυτήριο Λυκείου μου το 2016-2017 από το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου και πέρασα στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών. Τα τελευταία τρία χρόνια λαμβάνω την διακεκριμένη υποτροφία Στέλιος Ορφανουδάκης από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ. Έχω υπάρξει εθελοντικά βοηθός σε 2 μαθήματα τα έτη 2019 και 2020 και έχω βοηθήσει σε πολλές παρουσιάσεις/εκδηλώσεις (Fosscomm 2018, συνέδριο Μεταπτυχιακών του τμήματος το 2019 κά.).

Κοινωνική δραστηριότητα:
• Καλοκαίρι 2016: Μέλος της ΚΑ' συνόδου της Βουλή των Εφήβων,υποομάδα Παιδικής Προστασίας.
• Καλοκαίρι 2018: Συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+ New Skills For Self Empowerment στην Ρουμανία, μελετήσαμε τις ευκαιρίες των youth workers.
• 2018 έως σήμερα: Μέλος στην ομάδα Greek ACM-W Chapter, ένα council που διοργανώνει δράσεις και ομιλίες για την υποστήριξη των γυναικών που ασχολούνται με τον τομέα του Computing.
• Καλοκαίρι 2019: Συμμετοχή στην οργάνωση και πραγματοποίηση του 1ου Θερινού Σχολείου στην Επιστήμη Υπολογιστών, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά για μαθήτριες Λυκείου.
• Καλοκαίρι 2020: Παρακολούθηση και τεχνική υποστήριξη στην υλοποίηση του 2 nd Summit on Gender Equality in Computing (GEC 2020).
• Δεκέμβρης 2020: Παρακολούθηση online εκδήλωσης του Woman4Cyber από την πρόεδρο Anett Madi-Nator με θέμα “The greatest misconceptions about cybersecurity”, που αναλύθηκε και το θέμα στήριξης γυναικών σε έναν τέτοιο κλάδο και το “Diversity & Cybersecurity: Women Entrepreneurship Webinar” που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του CONCORDIA H2020 πρότζεκτ (παρουσίαση και πάνελ).
• Έχω επίσης παρακολουθήσει ένα πάνελ και 2 ομιλίες με θέμα γυναίκες στην Επιστήμη.

Καλλιτεχνική δραστηριότητα:
Από το Γυμνάσιο είμαι μέλος θεατρικών ομάδων και ασχολούμαι 7 χρόνια με κλαρινέτο, 3 χρόνια με πιάνο και ερασιτεχνικά με το τραγούδι.