Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η Αναστασία Διακάτου είναι μόνιμη Διοικητική υπάλληλος στο Τμήμα Προγραμματισμού και Οργάνωσης, στη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Προγραμματισμού του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΠΚ).
Ξεκίνησε την επαγγελματική της διαδρομή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης εργαζόμενη σε ερευνητικά προγράμματα στο Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής, της Ιατρικής Σχολής (1990-94). Τοποθετήθηκε σε Διοικητική Υπηρεσία του Ιδρύματος και συγκεκριμένα στο Γραφείο Διεθνών Σχέσεων το 1994 και το 2002 μετακινήθηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Φοιτητών, όταν η υπηρεσία ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου, έχοντας παρακολουθήσει το ειδικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο για τα στελέχη του Κέντρου (2002-2003). Συνέβαλλε στην ανάπτυξη της υπηρεσίας, συνεισφέροντας στο σχεδιασμό και την υλοποίηση υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης φοιτητών και στην διαχείριση θεμάτων που εμποδίζουν την ομαλή ολοκλήρωση της φοίτησης (2003-2020). Από το 2021 εργάζεται στο Τμήμα Προγραμματισμού και Οργάνωσης του Πανεπιστημίου συμμετέχοντας στις δράσεις της υπηρεσίας που αφορούν την υποβολή προτάσεων για την κατάρτιση προγραμμάτων που αφορούν την ανάπτυξη του ιδρύματος και την παρακολούθηση διεργασιών που αφορούν το Εσωτερικό Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος
Η Αναστασία Διακάτου απέκτησε το πτυχίο της στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Μάνστεστερ στην Αγγλία. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των απαιτήσεων του αντικειμένου της στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, απέκτησε ΜSc από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Πολιτική Υγείας και Σχεδιασμός Υπηρεσιών Υγείας» από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. ¨Ήταν Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Κρήτης και εκλεγμένο μέλος της Εξελεγκτικής της Επιτροπής (2007 – 2012) και είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.
Το ενδιαφέρον της στο ΠΚ εστιάζεται στην δημιουργία και ανάπτυξη θεσμών, δομών και υπηρεσιών που βοηθούν τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΠΚ να αντιμετωπίζουν προβλήματα και να αναδεικνύουν τις ιδιαίτερες ικανότητες και τα επιτεύγματά τους.