Πέννυ Παραλίκα

20220129 131052 1 1

Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Πέννυ Παραλίκα είναι Δικηγόρος Αθηνών, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ακτιβίστρια για τα γυναικεία δικαιώματα.

Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών της σπουδών, πραγματοποίησε ένα εξάμηνο στο πανεπιστήμιο LUISS Guido Carli στην Ρώμη, ως φοιτήτρια Εrasmus. Τον Σεπτέμβριο του 2020 εισήχθη στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιοηθικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. To 2021 πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε ζητήματα αναπαραγωγικών δικαιωμάτων και φεμινισμού στην βιοηθική. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια για θέματα φύλου και βιοηθικής. Επίσης, συμμετείχε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής και ομιλήτρια στην φοιτητική ημερίδα με θέμα «Φεμινισμός και Ζητήματα Βιοηθικής».

Η ίδια είναι μέλος στην συντακτική επιτροπή ελληνικής ηλεκτρονικής φεμινιστικής εφημερίδας.